Hakkımda

1991 yılında Burhaniye’de doğdum. Ortaokul ve lise eğitimimi İzmir Özel Türk Lisesi’nde tamamladıktan sonra Beykent Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünden, 2014 yılında onur öğrencisi olarak mezun oldum. Ardından, yine Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Klinik Psikoloji Anabilim Dalında uzmanlık eğitimimi tamamladım.

Stajlarımı Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde gerçekleştirdim. Özel sektördeki ilk çalışma deneyimime, Türkiye’nin resmi sivil toplum kuruluşu statüsünde hizmet veren bir kurumda başladım. Bu süreçte bireysel danışmanlık hizmeti sundum, kongre faaliyetlerinde aktif görev aldım ve seminer gibi etkinliklerde yer aldım. Daha sonra, eğitim alanında faaliyet gösteren bir kurumda çalışmalarımı sürdürdüm. Son olarak, uluslararası alanda faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşunda psikolog olarak görev yaptıktan sonra, 2019 yılında memleketim Ayvalık’a döndüm ve bireysel danışmanlık çalışmalarımı burada devam ettiriyorum.

Yetişkin, çocuk, genç, kurumsal, aile ve çift alanında hizmet vermekteyim.

Uzman desteği almanın uzun vadeli faydaları arasında, bireyin sorunlarla başa çıkma gücünün artması ve farklı bir bakış açısı kazanması yer almaktadır. Uzman desteği, bireyin güçlenmesini ve bilişsel esneklik kazanarak yaşantısal zorluklarla başa çıkma becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Çoğu zaman bireyler, duygusal, düşünsel veya davranışsal güçlüklerle karşılaştıklarında, bu durumla bireysel olarak başa çıkabileceklerini ya da sadece farmakolojik müdahaleler veya sosyal destekle sorunlarını çözebileceklerini düşünme yanılgısına düşmektedir. Oysa ruh sağlığı bir bütündür. Farmakolojik tedavi ve sosyal destek önemli olsa da, psikolojik desteğin katkıları göz ardı edilmemelidir.

Ruh sağlığını bir bütüne benzetmek gerekirse, bu bütünün üç temel adımı vardır:

  1. Beden sağlığı,
  2. Sosyal destek (bulunduğumuz çevredeki bireylerin iyi oluş hali),
  3. Ruh sağlığı.

Bu üç adımdan birinin eksik olması, bireyin genel iyi oluş halini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, ruh sağlığı alanında mutlaka bir uzmandan yardım alınmalıdır.

Son olarak, psikolojik danışmanlık faaliyetleri yalnızca bir sorunu çözmek için değil, bireyin mevcut potansiyelini güçlendirmek ve daha işlevsel bir bakış açısı kazanmasını sağlamak için de değerlendirilmelidir.